donderdag 23 september 2010

Jaarlijkse oldtimerrondrit voor motoren en brommers

Omdat we toch meer dan een stel zeveraars willen zijn organiseren we jaarlijks een rondrit voor de kleine en grote broers van de tweewielers. Dit is i.s.m. de plaatselijke jeugdfeesten. Eén klein verslag en enkele foto's( teveel foto's!!!):

Oei! Regen! Zullen we de vijfde keer dan toch eens in de regen rijden? Niet getreurd want we hadden zeker al twee deelnemers, onze clubleden niet meegeteld. Namelijk Phil & Tony from Manchester! Met een BSA bantam en een MZ waren ze naar Gullegem gekomen. Wij natuurlijk vol jolijt want “the men from the Island” waren behoorlijke lolbroeken. Men zegt dat ze overtuigd waren de oversteek te doen na het zien van onze “Ardense-bier-brommer-toer” van een paar jaar geleden… Ok! Genoeg geleuterd over de engelsmannen want we komen weer terug op de regen. Tegen de middag was er van regen geen sprake meer en kwamen er meer en meer opklaringen. Dat stelde ons gerust want zo zou er toch nog wat volk komen. De jeugdfeesten hadden dit jaar gezorgd voor een opstelling binnenin het festivalterrein, wat zeker geen slechte keus was. Plankjes waren beschikbaar zodat geenéén wegzonk in de moerasbodems van een plaats genaamd Gulle. Onder grote belangstelling van de apertief-festivalgangers vertrokken we via een 25km lange toer om aan de voet van de watertoren halt te houden. Gebabbel over: deze luchtschroef is verkeerd of je hebt dit mis laten adoniseren waren overal te horen. Ons clublid Jean vertelde vol lof over zijn toekomstige nieuwe banden voor zijn DKW brommer. Na het wateren aan de watertoren was het tijd voor het laatste deel; een deel dat vol kronkelige wegen ging, verder dan het oog reiken kon. Met in de vijftig deelnemers was een s-bocht een mooi tafereel. U leest het goed, minder deelnemers dan het jaar daarvoor, maar ook hadden we een vespa-auto’tje en kever mee. Blijkbaar had iemand de gegevens van onze rit verkeerd doorgegeven…
Achteraf nog wat drinken, afscheid nemen van de Engelsen die nog een een tijdje blijven plakken zijn, en goedgeluimd nog een avond gefuifd met jong en oud!

See you next year! Filmpjes en foto's onderin.

Links naar foto's:

KLIK

KLIK

KLIK

Filmpjes (voor een beter formaat klik je er best eens op ):


Een 5-tal foto's omdat er gewoonweg teveel foto's zijn !

BMW side-car met fungehalte


The men from the island! Thanks again and till next year!Vespa auto van '57


Gezellige drukte van zowel machinerie, liefhebbers en gewoon volk. Zo moet dat zijn!


Bekijk zeker ook de blog gericht aan deze rit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten