maandag 26 september 2011

Eindelijk! Het langverwachte verslag met plaatjes!

We hebben een ganse week met een klein hartje het weerbericht gevolgd . En volgens die mannen zou het toch maar wisselvallig worden in het weekend, met zondag als slechtste dag.

Nu als zoiets georganiseerd is kan ja natuurlijk niet meer terug. Zondagmorgen was het echter stralend mooi weer, zo mooi zelfs om te gniffelen dat ze er maar weer eens naast zaten, de mannen met hun lage drukgebieden en isobaren.

Omstreeks half een begonnen de eersten aan te komen , een groepje getrouwen die uit Ranst waren afgezakt , en natuurlijk onze 4 Engelsen die kwamen genieten van het Belgische bier.

Uiteindelijk hebben we 55 deelnemers geteld , 40 motoren en 15 bromfietsen. Een hoop verschillende merken waaronder Guzzi , Sarolea, Gillet, Norton , Vespa, AJS, Zundapp, Kreydler , Honda enz……. De BMW, BSA’s en Flandria’s waren in de meerderheid met elk 6 exemplaren. De oudste was een Gillet confort 400 cc uit 1928., De verst komenden natuurlijk de Engelsen uit Machester.

De vreemdste verschijning was wel een EMVA , en die kwam dan nog uit de eigen renstal van de 6 volt club. Weinigen kenden het merk en nog minder had er ooit een gezien !

De motoren en bromfietsen stonden netjes opgesteld op het terrein bij de feesttent , waar we gezorgd hadden voor plankjes omdat het terrein nogal drassig was van de nacht voordien.

Dit trekt ook nogal wat kijklustigen .

Inschrijven kon vanaf 13 uur en dit voor het forse bedrag van 1 euro, 1 consumatie inbegrepen wel !

Om kwart na 14 uur zijn we dan vertrokken , nog steeds met het gedacht dat het mooi weer wel zou blijven duren gedurende de ganse rit., de volle 55 km dus.

2 politie motoren voorop voor de veiligheid , een oldtimer kopwagen 3 begeleiders op de motor, een oldtimer staart wagen, een bezemwagen met wat materiaal en een wagen voor personenvervoer.

Maar ongeveer halverwege het eerste deel van de rit gingen de hemelsluizen open! De dappersten reden door, anderen gingen schuilen in een openstaande schuur of onder een brug.

Zo werd de groep uit elkaar getrokken , maar aangezien de rit ook bepijld is voor eventuele achterblijvers was dat geen enkel probleem. Iedereen had ook een papier met de stratenlijst gekregen bij het inschrijven. Dus een pijltje missen mag zelfs geen probleem zijn.

Op de tussenstop kwamen ze dan ook in losse groepjes aan. Gelukkig hadden we op veilig gespeeld en een partytent voorzien .

In de garage van ons lid “den Djeten” kon men iets te drinken krijgen. Veerle en Linda stonden naar jaarlijkse gewoonte in voor zowel de inschrijvingen, catering en fotoreportage, waarvoor dank uiteraard. Aangezien het barre weer was de hete koffie best welkom.

Op dat ogenblik hadden we al 3 pechgevallen in de bezemwagen.

De tussenstop lag in een doodlopende straat en de buurt stond op zijn kop toen we met luid knallende motoren terug vertrokken. Altijd een machtig gevoel ! Zeker de sidecars trekken nogal de aandacht.

Het tweede deel van de rit is probleemloos en droog verlopen. Toen we weer aan de tent aankwamen had iedereen weeral een droge broek en was alle ellende van de regenbui alweer vergeten.

Slechts eentje waren we kwijt, een van onze Engelse vrienden had een pijltje voorbij gereden en was daarbij nog in panne gevallen in Rollegem Kapelle. Dat is op zich al een drama om uit te spreken aan de telefoon voor die mannen.

Nu die hebben we dan toch maar gevonden en naar de garage van Ruben gebracht.

De arme stakker had 2 problemen , een batterij die niet meer op geladen werd en een lekkende koppakking. De barhartige Samaritaan Ruben heeft hem op maandag morgen geholpen aan een zelf gesneden pakking en batterijlader, zodat hij met een volladen batterij en reserve batterij Oostende kon bereiken.


Uw reporter “Nestor”


Enkele foto's:

The Four Horsemen , a song from Metallica , but no horsemen here just some guy's who came over the sea searching the holy land of Gullegem. Because maybe their land will sink one day, but that's a story of the Bible The Four Horsemen of the Apocalypse. Yes history and 6volt what a sweet combination!

Inschrijven geblazen!

Arne met zijn Emva, recht uit de schuur

Bruno aka ruben vond dat die bantam te snel ging en plaatste maar een ruit voor z'n snuit

Meer foto's kan u vinden via deze link KLIK en filmpjes zijn onderweg!

Groeten en see you next year. Maybe with eight English gents. Who know's?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten