donderdag 16 februari 2012

Enkel blije gezichten! Achouffe 10-12/2/2012

Untitled from versador on Vimeo.


Mensen met enkel blije gezichten wanneer zeven oude brommers/moto's passeren, enkel blije gezichten op onze gezichten. Af en toe een grimas vertonend waaruit blijkt dat ieder toch de koude aan het verbijten was. Temperaturen rond -10°C of -15°C zijn geen pretje. Waarom doen we het dan? De prinsverkiezing ontvluchten! En omdat je soms eens moet afzien want achteraf enkel blije gezichten en leuke herinneringen.

Het trio "diehards" Jean, Bruno en Arne was reeds vrijdagmiddag aanwezig om de boel te terroriseren. Mère en misha kwamen 's avonds aan. Jaak, Joris en Bram nog wat later. Allen verzameld in Cafe Zonder Rosé werden we omstreeks 11u aan de deur gezet. De pechhebbers van die eerste dag waren Arne met de Moto Graziella( zijn naam is groter dan zijn voorkomen)en Joris die niet eens een meter kunnen rijden heeft met zijn Flandria motorfiets.

's Morgens bij het ochtendgloren en na een korte nacht was het tijd om een gezamelijke tocht te maken. Bij het starten hadden de moters het lastig om de dikke olie te overwinnen, onstekingsmissers etc. Maar niet getreurd eens de boel wat warm werd ( eerder lauw)ging het al een stuk vlotter. Minder vlot ging het voor sommigen omhoog, voor anderen was er sprake van slecht contact waardoor het mengsel niet ontbrandde. Gelukkig was daar éne bezemwagen Jaak el Nestorio die ieder van ons die pech had kwam oppikken. Veel trainen voor de dodentocht zat er voor hem niet in helaas.

Joris, mère en miSha reden de driedagenrit uit. Helaas voor de andere vier draaide het anders uit. Bram viel stil in de laatste rit van Achouffe naar Houffalize (kuthonda's!), niet veel later in Houffalize zelf viel Jean stil ( schijt DKW's!) en op geen scheet van de aankomst viel Arne stil ( al bij al lang meegegaan). Bruno had last van een gebroken gaskabel ( trek nooit aan je bevroren gaskabel).

Zoals je leest zijn er die kunnen genieten in de zetel terwijl de ander zijn sleutelhok mag opzoeken. Sowieso: op naar volgend jaar!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten