maandag 11 februari 2013

6VOLT is nie benauwd vo een toerke offroad : Orval 2013

Gegroet aan onze vele duizenden volgers van deze blog

Eindelijk het langverwachte verslag van een langverwacht weekend richting de bierbronnen van Orval. Frankie van Boserkes voorspelde weinig goeds voor het weekend. Regen, regen en nog eens regen. Met wel vier op de vijf kansen op regen betekende dit vooral goede regenkleren. Koud zou het niet gaan worden maar regen, rijwind en wèl driehonderd afgelegde kilometers gedurende deze drie dagen hebben toch gezorgd voor de nodige "kiekevel" en klapperende onderkaken. In deze wèl driehonderd kilometers zat een samenvatting van alle mogelijke dingen die gebeuren op een tweewielerweekend : natte banen, droge banen, verharde wegen, onverharde wegen, bospaden, doorkruisen van overstromingsgebieden (met alle gevolgen vandien... hier komen we later nog op terug)bier proeven, in de verte staren vanuit "point de vues" , heel langzaam omhoog en heel rap naar beneden, het meenemen van roadkill, verhelpen van pannes, bezoeken van oldtimerverzamelaars en nog zoveel meer!

Vrijdagavond aangekomen was het enkel uitladen en ontladen in één van de vele zetels van onze luxevilla. Een huurhuis was er niks vergeleken bij en we kwamen dan ook niks tekort. Zoals echt scouties hadden we wat bekende lui ingeschakeld als "support team". Als verwende jochies werden we steeds voorzien van lekker eten (stoofvlees van fonzie, niets beters!) of werden we met een glimlach en een traan uitgewuifd toen we nog maar eens op avontuur gingen.

Ons Support Team

Doordat er niet veel sneeuw te bespeuren was betekende dit al rap dat we een overharde weg insloegen. Dit resulteerde in een koppeling die moest bijgesteld worden van de honda en een ophangbout die verloren ging van de linkeruitlaat bij de flandria moto. Chance dat Djeten een stoere GPS had zodat we toch wel een 100 tal kilometer konden rijden die eerste dag. We keerden zelf terug met roadkill "Dasje" en het overstromingsavontuur. Britten en water dat gaat niet samen. De bsa van Bruno viel midden in het diepste stuk uit en moest met mankracht terug aan wal gebracht worden. Tot hilariteit van de anderen want dit bootje was niet gemaakt om te varen!Soit, extra goed de omgeving verkend om de dag nadien van start te gaan. De lokale boswachter die (gelukkig) onze huisbaas bleek te zijn gaf eerst nog een preek over "Dasje" die op het rek gebonden was. "Un ticket, animal protégé en prison" waren de drie belangrijkste woorden om het dier terug in de natuur te laten liggen ( op aanmanen van de boswachter). Na wat pannes konden we uiteindelijk toch 180 gereden km's op de teller lezen. De rit ging van Suxy naar Bouillon via bospaden, onverharde en verharde wegen. Op de terugrit van Bouillon werden we getrakteerd op een heuse "blizard". 24km in sneeuw met een harde zijwind: dat was niet echt aangemaan... Gelukkig dat Misha had gereserveerd in een lokale brasserie. Daar hadden we de volledige bovenverdieping voor onszelf en werden de natte kleren vlug afgeworpen. Hoewel "natte kleren" , we maren meer levende frisco's met een ijslaagje. Zelf Bram zijn olieverwarmde carburateur kon de luchtvochtigheid en koude temperaturen niet aan waardoor deze kompleet bevroren was met alle slechte rijeigenschappen als gevolg.
Na dit opwarmende feestmaal dronken we er nog een paar in een soort Irish pub tot deze ons buitensmeten. Aangekomen in de luxevilla konden we enkel nog rijst eten want we hadden weeral honger. Rijst en cocktailsaus een ideale hongerstiller wanneer je enkel deze twee ingrediënten liggen hebt!

Op de laatste dag hebben we een garagist bezocht die van horen zeggen wat oude moto's staan had. Aangekomen bleek de garage een overdekt autokerhof met een stuk of vijftien brommers en moto's weggestopt tussen auto's waar nog wat plaats was. Maar die kerel bleek dus echt een garagist te zijn maar zeer proper was het er niet. Net voor vertrek een frietje gegeten en op de laatste 3km naar de luxevilla besloot arne liftend mee te rijden met zijn flandria ultra sport. Er was een tikkend geluid dat niet de vertrouwen was. Later bleken de koelvinnen los gekomen te zijn van het vliegwiel.

Wat een weekend!

de 6volt villa!

Klaar voor vertrek. Route Orval

Al rap hingen we offroad

Kleine impressie

Meer moet er niet zijn om een kind gelukkig te maken!

Na de offroad: de off-bout. Oplossen met spanbandjes was de enige optie

Koppelingsprobleempje

Na wat honda moppen krijg je zo'n gezicht

Het overstromingsgebied doorkruisen met de ultra sport. Filmpje volgt!

De ultra sport ging er gezwind door en heen. Maar zoals eerder gezegd had bruno halverwege het diepe stuk problemen. Motor viel stil, en het was duwen en natte voeten krijgen. Het relaas in één fotoverhaal:

Bruno met natte voetjes terug naar de droge kant

hilariteit alom!

Wat water aflaten

compleet onder water gestaan

Nog maar eens de luchtfiltrer afnemen ook zeker?

Wat later bsa panne

Pauzeren in een restaurant dicht bij het domein van Orval

Slurpen van het soepke of geen goesting William?


Misha gaf 15min show aan de ruit

leuk weggetje en wachten op de andere bsa die klein probleempje heeft.

Bijkletsen bij de panne-man

Heb je geen pekkel, laat hem ergens steunen

badass nieuwkomer

Pinten drinken in de irish pub. Laat je niet bij de neus nemen door deze 3D foto...

de zetelhoek

Beginsel van een lekkere maaltijd

Een nieuwe dag, nieuwe kilometers! Een ommetje maken richting Bouillon.

Ontsteking "goed" zetten.

Achterbrug en achterwiel vast zetten
$

Dasje terug naar de natuur brengen en er zijn laatste rustplaats gunnen na een confrontatie met de boswachter

Bsa heeft wat ochtendkuren. Tijdens het wachten komt een oud mannetje zeggen dat hij ook een oude brommer staan heeft. Hij heeft hem al die tijd bijgehouden! Een mooie sarolea

Nogmaals ontstekingsproblemen. Daarna ging het weer vlot!

Bruno reed een diertje omver?

Nein man! 2 takt olie ai ai ai

Ultra sport point de vue

bsa bantam point de vue

Zundapp point de vue

De FN van William point de vue

Iedereen is verlekkerd aan de point de vue!

Aangekomen in Bouillon wat bekomen. Later in het terugkeren zaten we 24km in een sneeuwstorm. Iedereen kwam bevroren aan in het restaurant

godfried zijn doening


Terug in Florenville. Koude boel daarbuiten!

Opwarmen in het restaurant met een bord heerlijke steak chamignon!

de roadmap


De andere foto's (

Bedankt!

2 opmerkingen: