dinsdag 17 oktober 2017

Duo 50cc Transbelgique


Wat gekopieerd werd uit de bikepacking scene, werd toegepast op oude brommers.
Het idee is simpel: rij vanuit Virton naar Oostende dwars door de nacht met een tijdslimiet van vierentwintig uur. Het is de langste diagonaal van België toegevoegd met vijf verplichte checkpoints. Per twee vormden ze een team, elk op een brommer. Hopend op jeugdig enthousiasme en bromards met zin voor avontuur was de gedachte.
Elf teams schreven zich in. Na het bekend maken van de checkpoints werd koortsig de kortste route gezocht. Het ene team had 380km, het andere 391km enz. Niet alleen van de ideale route liep het zweet van de rug, ook bij de gedachte van wat te doen indien panne. Het was immers een "trek je plan" activiteit. De meeste brommers in het milieu rijden zelf geen 400km op een jaar, laat staan in één ruk! En dan vergeet je er nog die drieduizend hoogtemeters bij te rekenen.
Ramp! Team "sjarzebuzze chapter Marke" moet opgeven wegens een accident. Een chauffeur met een glas op besloot hen de dag voorheen van de weg te maaien. Puch out, MTX geplooid en pols gebroken... Kut! We zien jullie volgend jaar terug!

Voor diegenen die het echt willen weten ==> de complete tijdlijn van de duo 50cc:

Vrijdag 13u: team "skjivve gante" vertrekt al richting Virton om de concurrentie bang te maken. Aan een ongelofelijk gemiddelde van 38 km/h bereikten ze Virton op zaterdag om 12 uur. 300km op de teller alreeds zonder grote problemen. Wel steeds euro98 tanken met een iets opgedreven tweetakt. Door de benzine te mengen met olie verlaagt het octaangehalte, dus met euro95 geeft dat detonatie. Fouten los je op voorhand op zodat de "400km race" zonder problemen verloopt.
Saving ernergy @ Virton


De andere teams hadden vervoer geregeld bij familie, kennissen of anders. De leden van 6volt hadden zelf een camionette en minibus gehuurd. De meeste teams kwamen omstreeks 18 uur aan in Virton. De meeste brommers voorzien van toeters en bellen om veilig door de nacht te komen en de hongers te stillen.


Iets voor 19 uur werden de brommers naast elkaar geplaatst op het kerkplein. Bij klokslag 19u stoven de brommers weg, klaar voor de lange rit richting checkpoint 1: de milleniumtoren te Gedinne.
Schijt! Team "skjivve gante" miste een teamlid. De fs1 wilde niet starten en ze verloren dus kostbare tijd. Op 1km van de start stond team "de beste vrienden van sente" al stil. De kreidler had kuren en wou niet op toeren komen. Op 10km van de start was bergop een grote rookpluim te zien afkomstig van team " les truttes de 2tact". De Suzuki ac50 was oververhit. Na veertig minuten afkoelen konden ze gelukkig weer doorrijden richting de eerste stop. Na 20km te Suxy had team "skjivve gante" bandenpech. De honda moest hersteld en bij de yamaha liep de vlotter over. Door 400km lang de benzinekraan toe of open te zetten kon de rit uitgereden worden. Team "moederhuis" vond dat de eerste stop Orval moest zijn en zo geschiedde.

21u : team "dirty rims" bereikt als eerste de milleniumtoren. Gevolgd door team "woucha 98" omstreeks 21:04.
21u18 : team "Yama haha" arriveert op hun eerste stop en stuurt een prachtige foto


21u32 : team "skjivve gante"


21u35 : Team "de beste vrienden van Sente" tonen een treurig motorblok van de Kreidler. Duidelijk niet zonder pech gezegend.


21u48 : Team "Rochefort is ook kaas". Het donkere bos weet niet wat het zich overkomt, de ene na de andere tweetaktwalm neemt het bos in als een soort mist.


22u : team "squadra moto legeri" zijn er ook geraakt met de Mi-val en guzzi. Gevolgd door team "moederhuis" om 22:07


22u07 : "moederhuis"


23u18 : "les truttes 2tact" bezig met een inhaalrace, maar beslissen eerst een koffie te drinken aan de toren.


23u19 : pech blijft "de beste vrienden van Sente" zijn vijand. 17km voor Gedinne nog steeds geen toren te zien.


23u26 : Terwijl de ene de toren nog niet kan ruiken staat team "dirty rims" al aan de citadel van Namur! Rap gevolgd door teams woucha98 en Yama haha.23u49 : Terwijl de eerste drie teams nog staan te kletsen komt team "skjivve gante" aan bij de tweede checkpoint. Stress!


00u10 : Eindelijk! Team "beste vrienden Sente" aan de bewuste toren. Meer dan vier uren aub!

00u16 : Panne bij team "rochefort is ook kaas". Uiteindelijk had de Puch meer dan zestien bougies nodig om in Oostende te raken. Je zou haast denken dat die brommer moest nagekeken worden.


00u33 : "moederhuis aan de citadel. Still going strong!


00u57 : Verschuiving in het klassement! Team "skjivve gante" komt als eerste aan bij de leeuw van Waterloo terwijl team "squadra moto legeri" aankomt aan de citadel.01u11 : "rochefort is ook kaas" bereikt na de zoveelste bougie Namur!


01u15 : team "dirty rims" bij de leeuw gevolgd door "yama haha" om 01:20
01u24 : bendevorming aan de leeuw nu ook "woucha98" arriveert.


01u56 : "rochefort is ook kaas" laat weten al aan de 9de bougie te zitten.

02u06: "moederhuis" aan de leeuw.


02u19 : De trutten geven ook niet op! Zij staan immers aan de citadel van Namur!


02u27 : "Skjivve gante" op de muur!


02u29 : "squadra moto legeri" zit in de shit met de mi-val


02u39 : "De beste vrienden" uiteindelijk aan de citadel. Ni plooien!


02u54 : "Yama haha" als tweede op de muur. Waar zijn de "dirty rims"?


02u56 "Rochefort fret geen bougies" zijn aan de leeuw voor raad.


02u58 : "Woucha 98" op de muur, rap gevolgd door "dirty rims"
03u48 : ze zijn nog niet naar het moederhuis team "moederhuis". Ze staan op de muur!


04u03: "les truttes 2tact" aan waterloo. Er kon zelf een dansje vanaf. Redbull gedronken?


04u08 : "Skjivve gante" staat te tanken aan de dats rond Avelgem wanneer ze plots de Geersbrothers "yama haha" op het verder gelegen rondpunt zien voorbij zoeven. Game on!


04u28 : team "squadra moto legeri" laat blijken dat ze niet gehaast zijn. En net daarna een treurig bericht! Team "beste vrienden Sente" gooien de handdoek in de ring... Game over. "Rochefort is ook kaas" probeert een hart onder de riem te zijn door te laten weten al aan de 12de bougie te zijn.


04u36 : "rochefort is ook kaas" aan de muur


05u12 : "squadra" aan de leeuw van Waterloo


05u17 : "skjivve gante" aan de laaste checkpoint! No time to rest: "yama haha" is er al na 6 minuten ook!05u28 : "dirty rims" schuift weer een plek op. Fier staan ze aan de menenpoort


05u48 : team "squadra" nog steeds aan de leeuw. No more spark to give sturen ze. Lap!

06u09 : Team "woucha98" aan de menenpoort.


06u19 : Aangezien de kortste route van Geraardsbergen naar Ieper via de meeste huizen van de 6volt leden passeert was dit voor sommigen een extra moeilijkheid. "Moederhuis" moest dringend aan de koffie.


06u21 : Terwijl "moederhuis" aan zijn koffie zit te slurpen is "Skjivve gante" op de eindbestemming! De rode brokken kunst , Rockstrangers, te Oostende. Geen levende ziel te bespeuren op het strand en pikkedonker.


06u29 : "de trutten" op de muur. Ze zijn door het dolle heen.


06u38 : "Yama haha" in Oostende! Toegegeven: zij rijden met 50cc , team "skjivve gante" niet. Ere wie ere toebehoort. Proficiat Harmen en Lukas!06u52 : "Woucha 98" zit er een beetje door. Chance van hun karakter!


06u53 : "Dirty rims" komt nog net aan binnen de 12u grens! Ook de garelli verdient lof met zijn derde plek bij de originele 50cc's.


07u01 : flandria troubles voor team "moederhuis"


07u50 : Ramp voor team "woucha98". De koppelingskabel van de zundapp springt op 5km van het einde...07u54 : Team "moederhuis" gaf niet op en laat weten aan de Menenpoort te zijn.


07u55 : als een verrassing laat de helft van team "squadra demi moto legeri" weten nog naar de Muur van Geraadsbergen gereden te zijn!


08u01 "Rochefort is ook kaas" aan de Menenpoort.


08u11 : Team "squadra moto legeri" OUT


08u17 : Door slaap overvallen maar toch nog Oostende bereikt! Team "woucha98"


08u27 : Klassements strijd nog in volle gang! Team "rochefort is ook kaas" haalt "moederhuis" in.


08u55 : brommershow op de dijk

08u58 : "les truttes 2tact" maken een grapje te Kortrijk. Doorrijden gotver!


09u27 : "rochefort" nergens te bespeuren wanneer "moederhuis" de zee bereikt. Iedereen door het dolle heen. Wat een strijd!09u38 : "Les truttes" eindelijk aan de menenpoort


10u10 : Met veel kabaal komt team "rochefort" aan in Oostende. Naast het bougieprobleem blijkt de uitlaat van de flandria ook niet meer zo fluisterstil te zijn.11u06 : "les truttes de 2tact" aan de zee! Dolgelukkig zijn ze!

Nu het vrouwenteam aangekomen was als laaste restte enkel nog de terugrit... Sommigen hadden vervoer geregeld, anderen reden nog eens dik 60km naar huis. Dat moeten goede zadels zijn op die brommers! Later bleek dat de vermoeidheid zeer groot was en dat de afstand Oostende-Gullegem langer duurde dan pakweg Virton-Gedinne.Iederen heeft zich rot geamuseerd en de verhalen logen er niet om! Bij deze kunnen we melden dat de volgende "duo 50cc" door zal gaan op 20 en 21 oktober 2018. Stay tuned!

Als laatste nog een lijstje wist-je-datjes ingezonden door team "beste vrienden van sente"

- na 5 meter in panne door naftekraantje toe
- na 300m panne door tank die vacuum trekt. Pas na vijf uren ontdekt
- Carburateur Kreidler in de lucht gesprongen. Nachtelijke halucinatie?
- Koppeling yamaha durft zijn eigen ding doen
- Kreidlers en modder zijn niet altijd even goeie vrienden
- Een aikidi bij de Citadel kan wonderen doen
- Vraag nooit een lichtje aan een pakistaanse nachtwinkel. Ze halen een taser boven
- Macaroni opwarmen op de oprit doet een mens socialisen rond 6u 's morgens!Nog eens bedankt aan alle teams. De gedwongen opgevers zijn nu al geduchte concurrenten voor volgende editie!

Danke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten